خواص برگ تربچه ۱٫ تنظیم فشار خون سدیم بیش از حد و پتاسیم کم می‌تواند موجب عدم تعادل مواد معدنی و افزایش خطر ابتلا به فشار خون و همچنین بیماری‌های قلبی شود. مطالعات زیادی اثرات مثبت تربچه در مقابل فشار خون بالا را تایید کرده‌‌اند و وجود مقادیر بالای پتاسیم در برگ آن، می‌تواند در بدن میان سدیم و پتاسیم تعادل ایجاد کند و با این کار به کنترل فشار خون کمک نماید. در نتیجه، مصرف برگ تربچه می‌تواند برای بیماری‌های قلبی مانند آریتمی مفید باشد. ۲٫ درمان کم خونی به عنوان یک منبع غنی از آهن، ویتامین آ، ویتامین ث، فسفر و تیامین، برگ تربچه می‌تواند به کاهش خستگی و متعادل کردن هموگلوبین، کنترل کم خونی و فقر آهن کمک کند. در واقع، ترکیب برگ سبز تربچه با رژیم غذایی روزانه همراه با سایر مواد غذایی حاوی آهن و ویتامین ث، می‌تواند همچنین به درمان کم خونی فقر آهن در زنان باردار کمک کند. با این حال، درباره سلامت رژیم غذایی خود در طول بارداری، با پزشکتان مشورت کنید. ۳٫ تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف برگ تربچه (ترب قرمز و ترب سفید) در رژیم غذایی روزانه، با توجه به وجود ویتامین ث در آن، ممکن است در ایجاد یک سیستم ایمنی قوی نقش مفیدی داشته باشد. ویتامین ث، در تولید گلبول‌های سفید که با عفونت‌ها مبارزه می‌کنند و در بهبود بافت آسیب دیده موثر هستند، نقش مهمی ایفا می‌کند. ۴٫ خواص ضد التهابی ترکیبات خاصی که در برگ تربچه وجود دارند، دارای اثرات ضد التهابی و تسکین دهندگی درد هستند. این خاصیت ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی مفصلی مانند آرتروز و نقرس کمک کند. ۵٫ اثرات برگ تربچه بر سیستم گوارشی از آنجا که فیبر خوراکی، با افزایش حجم مدفوع و تسهیل حرکت مواد غذایی در روده، به عنوان یک ملین عمل می‌کند، یکی از خواص برگ تربچه جلوگیری از یبوست و رهایی از نفخ است. ۶٫ درمان اسکوروی ویتامین ث موجود در سبزیجات با برگ سبز، سبب کاهش علائم اسکوروی (یک بیماری ناشی از کمبود ویتامین ث) می‌شود. چرا که تحقیقات نشان می‌دهند این ویتامین، دارای خواص ضد اسکوربوتی است. ۷٫ سم زدایی برگ تربچه حاوی مواد مغذی ضروری برای بدن است. این مواد همراه با خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی برگ تربچه به سم زدایی و دفع سموم در بدن کمک می‌کنند؛ بنابراین نخوردن برگ تربچه مساوی با از دست دادن خواص زیادی است. ۸٫ دیورتیک آب برگ تربچه یک دیورتیک طبیعی است. این ماده کمک می‌کند تا سنگ‌ها کاملا حل شوند و کلیه و مثانه را کاملا پاکسازی می‌کند. این ویژگی همچنین در خود تربچه نیز وجود دارد. برگ تربچه همچنین به کاهش یبوست و نفخ نیز کمک می‌کند. ۹٫ درمان زردی از دیگر خواص برگ تربچه، کمک به درمان زردی است. برگ‌های تربچه کاملا زردی را از بین می‌برد. این برگ‌ها باید خرد شوند و آب آن‌ها از طریق یک پارچه متخلخل گرفته شود. روزانه نیم لیتر از این آب را بخورید تا زردی ناپدید شود. بسیاری از دارو‌های گیاهی برای درمان این بیماری از برگ تربچه درست شده‌اند. ۱۰٫ کبد و صفرا تربچه و برگ آن خواص زیادی برای کبد و صفرا دارند. این گیاه با تنظیم آنزیم‌ها، اسیدها، صفرا و بیلیروبین تمامی سم‌های کبد را دفع می‌نماید. همچنین برگ تربچه حاوی آنزیم‌هایی است که از زخم و عفونت در کیسه صفرا پیشگیری می‌نماید. ۱۱٫ کاهش وزن به دلیل محتویات بالای فیبر در برگ تربچه، مصرف آن زود احساس گرسنگی را از بین می‌برد و در عین حال کالری بسیار کمی به شما اضافه می‌کند؛ بنابراین مصرف آن برای کسانی که اضافه وزن دارند توصیه می‌شود. ۱۲٫ سرطان همانطور که گفتیم برگ تربچه حاوی ویتامین ث و خواص سم زدایی است. این مواد به بهبود سرطان به ویژه سرطان کلون، کلیه، روده و معده بسیار کمک می‌کنند. در کنار خواص ضد سرطانی، برگ تربچه همچنین ممکن است برای تنظیم میزان قند خون مفید باشد و به درمان دیابت کمک کند. ۱۳٫ سلامت پوست برگ تربچه حاوی ویتامین ث، فسفر، روی و برخی از ویتامین‌های بی است و همه‌ی این‌ها به بهداشت و زیبایی پوست کمک شایانی می‌کنند. برگ تربچه همچنین به عنوان یک آبرسان برای پوست عمل می‌کند. ۱۴٫ نیش حشرات برگ تربچه، حاوی خواص ضد التهابی و ضد خارش است؛ بنابراین در برابر نیش حشرات، آرام بخش مناسبی به حساب می‌آید. ۱۵٫ اشتها آور برگ تربچه حاوی ماده‌ای با نام «سولفورافن» است که به عنوان یک محرک اشتها شناخته می‌شود. این خواص در ریشه آن، یعنی خود تربچه نیز موجود هستند. ۱۶٫ رشد مو‌ها برگ تربچه، با افزایش جریان گردش خون، باعث سرعت بخشیدن به رشد مو‌ها می‌شود. ۱۷٫ اختلالات تنفسی تربچه و برگهایش، خلط را از بین می‌برد؛ بنابراین مصرف آن باعث کاهش فشار روی دستگاه تنفسی می‌شود و در زمان سرماخوردگی می‌تواند به تسکین مشکلات تنفسی کمک کند. همچنین در صورت مصرف آن همزمان با درمان بیماری‌هایی مثل برونشیت و یا آسم بهبود سرعت می‌یابد. ۱۸٫ درمان مسمومیت از آنجا که برگ تربچه، همچون یک ملین عمل می‌کند و همچنین خاصیت سم زدایی دارد، مصرف آن در زمان انواع مسمومیت‌ها باعث پاکسازی دستگاه گوارش و بهبود سریع‌تر می‌شود. ۱۹٫ درمان روماتیسم روماتیسم یکی از بیماری‌های دردناک در کل جهان است. روماتیسم تنها در درد مفاصل خلاصه نمی‌شود، بلکه التهابی که ایجاد می‌کند، بیمار را آزار می‌دهد. عصاره برگ تربچه در ترکیب با شکر و آب، یک ماده خمیر مانند تولید می‌کند که می‌توان آن را به صورت موضعی روی قسمت ملتهب قرار داد تا درد و تورم کاهش یابد. ارزش غذایی برگ تربچه ارزش غذایی هر ۲۰۰ گرم برگ تربچه به قرار زیر است: نام مقدار مواد مغذی انرژی ۵۰ کالری پروتئین ۴٫۴ گرم کربوهیدرات ۱۰٫۶ گرم فیبر خوراکی ۸ گرم چربی ۰٫۲ گرم ویتامین‌ها ویتامین B1 (تیامین) ۰٫۱۸ میلی‌گرم ویتامین B2 (ریبوفلاوین) ۰٫۳۲ میلی‌گرم ویتامین B3 (نیاسین) ۱ میلی‌گرم ویتامین B5 (پانتوسنیک اسید) ۰٫۵۲ میلی‌‌گرم ویتامین B6 ۰٫۳۶ میلی‌‌گرم ویتامین B9 ۲۸۰ میکرو گرم ویتامین C ۱۰۶ میلی‌‌گرم ویتامین K ۵۴۰ میکرو گرم ویتامین E ۷٫۶ میلی‌‌گرم ویتامین A equive. ۶۶۰ میکرو گرم مواد معدنی سدیم ۹۶ میلی‌‌گرم منیزیوم ۴۴ میلی‌‌گرم پتاسیم ۸۰۰ میلی‌‌گرم کلسیم ۵۲۰ میلی‌‌گرم منگنز ۰٫۵۴ میلی‌‌گرم آهن ۶٫۲ میلی‌‌گرم روی ۰٫۶ میلی‌‌گرم فسفر ۱۰۴ میلی‌‌گرم مس ۰٫۰۸ میلی‌‌گرم موارد مصرف برگ تربچه برگ‌های سبز تربچه اغلب به تنهایی و یا همراه با سایر سبزیجات به صورت خام یا برای درست کردن سوپ یا سایر خوراکی‌های گیاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند. غذا‌های سنتی شمال هند، «دال» و «قدی» اغلب با برگ‌های تربچه درست می‌شوند. برگ تربچه خشک شده به صورت پودر و به عنوان طعم دهنده به غذا‌های کره‌ای اضافه می‌شود. برگ تربچه تازه را می‌توان در سالاد و همراه با غذا مصرف کرد. خمیر تولید شده از ترکیب پودر برگ تربچه با شکر و آب، در اطراف مقعد برای درمان بواسیر به کار می‌رود. آب برگ تربچه دارای خواص دیورتیک است که برای درمان سنگ مثانه و زردی مفید است.

خواص برگ تربچه