سرکه سیب قند خون را کاهش می دهد
سرکه سیب سرشار از مواد لازم برای سلامتی است، بسیاری از خواص سرکه سیب از لحاظ علمی تایید شدهاند، از جمله این خواص میتوان به کاهش وزن، کلسترول، سطح قند خون و بهبود دیابت اشاره کرد. سرکه سیب طبیعی حاوی مادر سرکه، رشتههای پروتئینی، آنزیمها و باکتریهای مفید است، آنها باعث ظاهر تیره رنگ سرکه میشوند، برخی افراد معتقدند بیشترین خاصیت سرکه در مادر سرکه است، اما این موضوع از لحاظ علمی اثبات نشده است. یک قاشق چایخوری سرکه سیب تنها ۳ کالری دارد که میزان بسیار پایینی است، سرکه سیب علیرغم داشتن مقدار کمی پتاسیم، ویتامینها و املاح معدنی چندانی ندارد، سرکه سیب خوب حاوی اسید آمینهها و آنتیاکسیدانهاست.
سرکه میتواند عوامل بیماریزا از جمله باکتریها را از بین ببرد، سرکه از دیرباز برای پاکسازی و ضدعفونی کردن، درمان قارچهای ناخن، شپش، زگیل و عفونتهای گوش استفاده میشده است،هرچند که بسیاری از این کاربردها در حال حاضر مورد تأیید تحقیقات علمی قرار نگرفتهاند، دو هزار سال پیش بقراط، پدر پزشکی نوین از سرکه برای ضدعفونی زخمها استفاده میکرد. اگر شما به دنبال یک راه طبیعی برای حفظ مواد غذایی خود هستید، سرکه سیب میتواند بسیار مفید باشد، مطالعات نشان میدهند که سرکه مانع از رشد باکتریهایی مانند E.coli در مواد غذایی میشود. همچنین گزارشها حاکی از این است که سرکه سیب رقیق شده در درمان جوش صورت موثر است، با این حال تحقیقات علمی این خاصیت سرکه را تأیید نکرده است.
سرکه سیب قند خون را کاهش می دهد
تاکنون موفقیتآمیزترین کاربرد سرکه کمک به درمان بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ بوده است، دیابت نوع ۲ به دنبال افزایش میزان قند خون یا به علت مقاومت در برابر انسولین یا ناتوانی در تولید انسولین، بروز میکند. با این حال حتی افرادی که به دیابت مبتلا نیستند، از مشکلات و عوارض ناشی از افزایش قند خون در امان نخواهند بود، گفته میشود افزایش قند خون از دلایل اصلی پیری و بیماریهای مزمن دیگر است. به همین خاطر، حفظ تعادل قند خون برای همهی انسانها بسیار سودمند و ضامن سلامتی آنهاست. افراد باید مراقب سطح قند خون خود باشند. اجتناب از مصرف کربوهیدرات و قند بسیار مهم است. سرکه سیب در این زمینه تاثیر به سزایی دارد، اثبات شده است که سرکه برای قند خون و سطح انسولین بسیار مفید است: افزایش حساسیت انسولین هنگام صرف وعدههای غذایی پرکربوهیدرات از ۱۹تا ۳۴درصد و کاهش قابل توجه گلوکز خون و واکنشهای انسولین کاهش ۳۴ درصدی قند خون هنگام صرف ۵۹ گرم نان سفید مصرف ۲ قاشق چایخوری سرکه سیب قبل از خواب میتواند موجب کاهش ۴درصدی قند خون شود، تحقیقات متعدد دیگری نشان میدهد که جذب سرکه در موشها و انسانها عملکرد انسولین را بهبود میبخشد و قند خون را به میزان قابلتوجهی کاهش میدهد. اگر شما در حال حاضر داروهای کاهش قند خون مصرف میکنید، قبل از مصرف هر نوع سرکه، با پزشک خود مشورت کنید.
کاهش وزن و سوختن چربیهای شکمی با سرکه سیبمطالعات نشان میدهد سرکه سیب در کاهش وزن موثر است، سرکه سیب با ایجاد احساس سیری، به شما برای مصرف کالری کمتر کمک میکند و باعث کاهش وزن واقعی میشود. مصرف سرکه در کنار غذاهای حاوی کربوهیدرات موجب تشدید احساس سیری در شما میشود و ۲۰۰ تا ۲۷۵ کالری کمتر جذب خواهید کرد. مطالعه بر روی ۱۷۵ فرد مبتلا به چاقی نشان داد که مصرف روزانه سیب سرکه بر کاهش چربی شکمی و کاهش وزن موثر بوده است: ۱۵ میلیگرم (۱ قاشق چایخوری): کاهش ۱،۲ کیلوگرم وزن ۳۰ میلیگرم (۲ قاشق چایخوری): کاهش ۱،۷ کیلوگرم وزن لازم به ذکر است که اضافه یا کم کردن یک مادهی غذایی به ندرت بر وزن افراد تاثیر دارد. به نظر میرسد که سرکه سیب با ایجاد احساس سیری و کاهش سطح گلوکز و انسولین خون میتواند به کاهش وزن کمک کند، با این حال استفاده تنها از این روش معجزه نخواهد کرد.
بهبود سلامت قلب با مصرف سرکه سیببیماریهای قلبی امروزه مهمترین عامل مرگ و میر در دنیاست، عوامل بیولوژیک در کاهش یا افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی نقش دارند، تحقیقات انجام شده روی موشها نشان داده است بعضی از این عوامل با مصرف سرکه بهبود یافتهاند. این مطالعات حیوانی نشان میدهد که سرکه سیب موجب کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید میشود، همچنین طبق برخی مطالعات انجام شده، سرکه موجب کاهش فشار خون موشهای صحرایی شده است، این موارد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و مشکلات کلیه را افزایش میدهند. تنها شواهد انسانی مربوط به یک مطالعه دانشگاه هاروارد است، این مطالعه نشان میدهد زنانی که سالاد را با سرکه مصرف کردهاند، کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی قرار داشتهاند.
اثر احتمالی سرکه سیب در مبارزه با سرطانسرطان این بیماری وحشتناک ناشی از رشد غیرقابل کنترل سلولهاست، در فضای آنلاین تبلیغات بسیاری در مورد تأثیرات ضدسرطانی سرکه سیب دیده میشود. مطالعات متعدد نشان داده است که سرکه سیب میتواند موجب کاهش سلولهای سرطانی و از بین بردن تومورهای کوچک شود. با این حال این تحقیقات روی سلولهای کشتشده در محیط آزمایشگاه یا موشها انجام شده است، بنابراین نمیتوانند تایید کننده تاثیر آن بر انسان باشند.
از دیگر خواص سرکه سیب:خوردن دو قاشق سرکه سیب قبل از خواب، باعث کاهش قند خون ناشتا می شود.
-دردرمان آکنه موثر است
-از اسپاسم روده جلوگیری می کند
-در درمان اسهال موثر است
-در درمان سکسکه موثر است
-مانع سوء هاضمه می شود
-از گرفتگی بینی جلوگیری می کند
-باعث کاهش اشتها می شود
-در درمان شوره سر موثر است
-خواص ضد پیری دارد
-به جذب کلسیم کمک می کند
-باعث کاهش فشار خون می شود
-تری گلیسیرید و کلسترول را کاهش می دهد
-دارای خاصیت آنتی اکسیدان است و از اکسید شدن سلول ها جلوگیری می کند
-حاوی پتاسیم است
-باعث تعادل PH خون می شود