وبلاگ پزشکی

به وبلاگ من خوش آمدید

خواص عرق سیر

 بسیاری افراد از بوی سیر بدشان می‌آید، ولی به دلیل خواص درمانی بی‌نظیر آن مصرف آن را برای خود لازم می‌دانند. یکی از راه‌های استفاده از خواص سیر بدون آنکه از بوی بد آن، خودتان و اطرافیانتان را نارحت کنید، خوردن عرق سیر است. در این مقاله مهمترین خواص عرق سیر، طریقه مصرف و عوارض زیاده‌روی در مصرف آن گردآوری شده است. خواص عرق سیر (طبیعت و خواص درمانی) عرق سیر طبیعتی گرم و خشک دارد و ضد میکروب قوی است. این عرق گیاهی مفید، تحلیل برنده مواد زائد سفت شده و غلیظ شده در بدن است که معمولاً منشاء آن بلغم و سودا (غلبه اخلاط و مواد سرد در بدن) است. برخی از مهمترین خواص عرق سیر برای درمان بیماری‌ها به طور خلاصه عبارتند از: ۱٫ کاهش فشار خون یکی از بهترین روش‌های درمان فشار خون بالا و تنظیم آن در طب سنتی مصرف روزانه و منظم عرق سیر است. فشار خون بالا بیماری رایجی در سنین میانسالی است که در صورت کنترل نشدن می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌های قلبی و سکته باشد. مصرف سیر تازه یا عرق تهیه شده از این گیاه تاثیر بسیاری بر کاهش فشار خون بالا دارد. ۲٫ پیشگیری از بیماری‌های قلبی و رفع غلظت خون مصرف عرق سیر باعث کاهش سرعت انعقاد خون می‌شود و از خطر لخته شدن خون و به تبع آن بروز سکته قلبی و مغزی می‌کاهد. در حقیقت سیر و فراورده‌های جانبی تهیه شده از آن مثل قرص سیر، عرق سیر و … به مانند یک آسپرین طبیعی در بدن عمل می‌کنند و مصرف آن‌ها به صورت تازه یا مصرف مکمل‌های طبیعی تهیه شده از آن، خونرسانی به قلب را افزایش می‌دهد. ۳٫ کاهش چربی خون کاهش چربی خون از دیگر خواص عرق سیر برای سلامتی است. مصرف منظم این عرق باعث کاهش میزان کلسترول و تری گلیسیرید خون می‌شود. ۴٫ تنظیم قند خون مصرف مداوم عرق سیر ترشح انسولین را افزایش داده و سطح قند خون را کنترل می‌کند و برای بیماران دیابتی دارویی مفید است. ۵٫ تسکین درد مفاصل و روماتیسم عرق سیر طبع گرم و خشکی دارد و مصرف منظم آن می‌تواند به رفع رطوبت مفاصل و بیماری‌های ناشی از آن کمک کند. سیر حاوی ترکیباتی است که خاصیت ضد التهاب دارد و بر پروستاگلاندین‌هایی که به جلوگیری از التهاب کمک می‌کنند، اثر می‌گذارد و باعث کاهش التهاب مفاصل و تسکین درد‌های مفصلی، روماتیسم و آرتروز می‌شود. ۶٫ خاصیت ضد عفونی کننده و ضد میکروب خاصیت ضد میکروبی و ضدعفونی کنندگی از خواص عرق سیر است. مصرف این عرق به افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و در پیشگیری از بیماری‌ها موثر است. مصرف منظم سیر تازه یا عرق سیر مانع از آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد در اثر پیری، بیماری، آسیب‌های اکسیداتیو و دود سیگار می‌شود. همچنین عرق سیر به علت داشتن آنتی بیوتیک‌های طبیعی برای درمان بیماری‌های عفونی سودمند است. ۷٫ لاغری و کاهش وزن کمک به لاغری و کاهش وزن از دیگر خواص عرق سیر است. مصرف این عرق گیاهی به دلیل مزاج گرم و خشکی که دارد، میتواند تری و رطوبت عامل چاقی افراد بلغمی را کاهش دهد و موجب کاهش وزن و کاهش ذخایر چربی بدن شود. ۸٫ دافع رطوبت معده و مفید برای درمان ورم معده همانطور که گفته شد، عرق سیر به دلیل طبع گرم و خشکی که دارد در دفع بلغم از بدن مفید است و بنابراین در دفع رطوبت معده موثر است و خاصیت ضد التهاب آن به رفع ورم معده کمک می‌کند. همچنین خواص آنتی بیوتیکی و آنتی‌اکسیدانی عرق سیرتازه کمک می‌کند تا باکتری‌های دستگاه گوارش به حد تعادل برسد. ۹٫ سرشار از مواد مغذی آهن، روی، فسفر، کلسیم، منگنز و آلومینیوم عرق سیر تهیه شده از سیر تازه حاوی مقادیر فراوانی از عناصر مورد نیاز بدن مانند آهن، روی، فسفر، کلسیم، منگنز و آلومینیوم است و برای پیشگیری از کم خونی و رفع ضعف بدن مفید است. ۱۰٫ تقویت قوای جسمی و جنسی عرق سیر به تقویت قوای جسمانی و جنسی افراد دارای مزاج سرد کمک می‌کند و آرامبخش و ضد بلغم است. طریقه مصرف عرق سیر بهترین زمان مصرف عرق سیر، خوردن یک استکان عرق بعد از وعده‌های اصلی غذاست.

 

مضرات عرق سیر (موارد احتیاطی و منع مصرف) ۱٫ مصرف عرق سیر برای زنان باردار و مادران شیرده بایستی با احتیاط مصرف شود و خوردن آن در این دوران توصیه نمی‌شود. ۲٫ زیاده‌روی در مصرف عرق سیر باعت آسیب به معده می‌شود و با عوارضی مانند نفخ، سوء هاضمه و یبوست همراه است. ۳٫ مصرف بیش از حد عرق سیر باعث اختلال در جذب ید می‌شود. ۴٫ بروز ناراحتی‌های کلیه و مثانه، صفرا، ناراحتی‌های پوستی، قلبی و ضعف دید از دیگر عوارض جانبی زیاده‌روی در مصرف عرق سیر است. تداخلات دارویی عرق سیر توجه داشته باشید، چنانچه از دارو‌های رقیق کننده خون مانند آسپرین، پلاویکس و … استفاده می‌کنید، نباید در مصرف عرق سیر زیاده‌روی کنید، چون احتمال خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد. در پایان توصیه می‌شود، از زیاده‌روی در مصرف این عرق و مصرف خودسرانه آن پرهیز کنید.

خواص عرق سیر

 

برچسب‌ها: خواص عرق سیر,

غذاهای مفید برای کبد

 کبد ارتباط مستقیم با تغذیه دارد که ما در این مطلب بهترین و بدترین گزینه ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

مفید – جو دوسر

غذا‌هایی که فیبر زیادی دارند به کبد کمک می‌کنند بهترین عملکرد خود را داشته باشد. دنبال یک خوراکی خوب برای شروع روزتان می‌گردید؟ جو دوسر را امتحان کنید. تحقیقات نشان داده جو دوسر می‌تواند در کاهش وزن و رها شدن از چربی‌های اضافی شکم که راهی خوب برای پیشگیری از بیماری‌های کبدی است مفید باشد.

مضر ـ. غذا‌های چرب

سیب زمینی سرخ کرده و همبرگر انتخاب‌های ناسالمی برای کبدتان هستند. مصرف زیاد غذا‌هایی که پُر از چربی‌های اشباع هستند می‌تواند باعث شود کبد به سختی بتواند به وظیفه‌اش عمل کند. به مرور زمان التهاب بروز کرده و در نتیجه کبد زخم‌هایی روی کبد ایجاد می‌شود که به آن سیروز کبدی می‌گویند.

مفید ـ. بروکلی

اگر می‌خواهید سلامت کبدتان را حفظ کنید، بیشتری سبزیجات بخورید. بروکلی می‌تواند بخشی از این روش مفید باشد. برخی مطالعات نشان داده‌اند این سبزی تُرد و مغذی کمک‌تان می‌کند از بیماری کبد چرب غیر الکلی دور بمانید. اگر بروکلی بخارپز باب میل‌تان نیست، می‌توانید آن را خرد کرده و همراه با بادام، کران بری خشک شده و کمی سرکه تفت دهید. بروکلی برشته با سیر و کمی سرکه بالزامیک نیز خوشمزه است.

مفید – قهوه

اگر نمی‌توانید روزتان را بدون قهوه سپری کنید پس از شنیدن این خبر خوشحال خواهید شد. پژوهش‌ها نشان داده نوشیدن دو تا سه فنجان قهوه در روز می‌تواند از کبدتان در برابر آسیب ناشی از مصرف الکل یا رژیم غذایی نادرست محافظت کند. برخی از مطالعات نیز حاکی از این هستند که قهوه می‌تواند ریسک سرطان کبد را کاهش بدهد.

مضر- قند و شکر

مصرف قند فراوان تاثیرات مخربی روی کبد دارد. زیرا تبدیل قند به چربی، بخشی از کار کبد است. اگر در مصرف قند و شکر زیاده روی کنید، کبدتان چربی زیادی تولید خواهد کرد که منجر به تجمع چربی اطراف آن می‌شود که جای مناسبی نیست. در بلند مدت، ممکن است دچار بیماری کبد چرب شوید؛ بنابراین به فکر سلامت کبدتان باشید و کمتر سراغ شیرینی‌ها بروید.

مفید – چای سبز

چای سبز منبع آنتی اکسیدانی به نام کاتچین است. تحقیقات نشان داده چای سبز می‌تواند از برخی از سرطان‌ها پیشگیری کند که شامل سرطان کبد می‌شود. چای سبز را داغ بنوشید تا بیشتر از فواید آن بهره‌مند شوید. آیس تی و چای‌های آماده آنتی اکسیدان کمتری دارند.

مفید – آب

یکی از بهترین کار‌هایی که می‌توانید برای سلامت کبدتان انجام دهید، حفظ وزن سالم است. سعی کنید به جای نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه‌های ورزشی، عادت کنید به نوشیدن آب. تعجب خواهید کرد اگر بدانید با این کار چقدر از کالری مصرف روزانه‌تان کم خواهد شد.

مفید – بادام

مغز‌ها مخصوصا بادام منابع خوبی از ویتامین E. هستند که یک ماده‌ی مغذی مفید برای محافظت از شما در برابر بیماری کبد چرب است. بادام برای قلب‌تان نیز مفید است. هر وقت هوس کردید چیزی بخورید، یک مشت بادام بردارید. می‌توانید از بادام در انواع سالاد استفاده کنید تا تُردی مطلوبی به آن بدهید.

مضر – نمک

بدن شما به مقداری نمک نیاز دارد، فقط به اندازه‌ای که برای عملکرد بدن‌تان لازم است. تحقیقات نشان داده رژیم‌های غذایی که سدیم زیادی دارند می‌توانند منجر به فیبروز سیستیک شوند که اولین مرحله‌ی زخم کبد است. برای کاهش نمک مصرفی‌تان از خوردن غذا‌های فرآوری شده اجتناب کنید و در عوض سبزیجات تازه را جایگزین کنید. سر سفره هم نمکدان نیاورید.

مفید – اسفناج

سبزیجات برگدار دارای آنتی اکسیدان‌های قدرتمندی به نام گلوتاتیون هستند که حامی عملکرد درست کبد است. اسفناج می‌تواند اساس یک سالاد خوب برای شام باشد. تفت دادن اسفناج همراه با سیر و روغن زیتون نیز عالی است. می‌توانید روی آن هم مقداری پنیر پارمزان بریزید.

مفید – بلوبری

بلوبری دارای ماده‌ی مغذی پلی فنول است که می‌تواند از شما در برابر بیماری کبد چرب غیر الکلی محافظت کند. اگر بلوبری دوست ندارید، سایر خوراکی‌های سرشار از پلی فنول‌ها مانند شکلات تلخ، زیتون و آلو را انتخاب کنید.

مفید – ادویه‌ها

دوست دارید همزمان هم از کبدتان محافظت کنید و هم از قلب‌تان؟ پس بیشتر از آویشن و رزماری و مریم گلی استفاده کنید. این گیاهان منابع خوبی از پلی فنول‌ها هستند. ضمنا استفاده از این ادویه‌ها به شما کمک می‌کند به نمک کمتری نیاز پیدا کنید. دارچین، ادویه کاری و زیره‌ی سبز نیز ادویه‌های مناسبی هستند. امتحان کنید!

مضر – غذا‌های بسته بندی

مشکل چیپس و سایر خوراکی‌های بسته بندی شده این است که معمولا پُر از قند و نمک و چربی هستند. با برنامه ریزی به راحتی می‌توانید مصرف این اسنک‌ها را به حداقل برسانید. یک استراتژی خوب: همراه خود مقداری آجیل یا میوه‌ی خشک به محل کارتان ببرید! سیب را هم می‌توانید همراه با کره‌ی بادام زمینی بخورید.

غذاهای مفید برای کبد

 

برچسب‌ها: غذاهای مفید, کبد,

نکات درمانی آنفلوآنزای خفیف

 اینکه با ظهور نخستین علائم آنفلوآنزا چگونه از خود مراقبت می‌کنید، می‌تواند تفاوت چشمگیری در طول عمر ویروس ایجاد کند. بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزای فصلی، تزریق واکسن سالانه است. در شرایطی که واکسن آنفلوآنزا به میزان قابل توجهی احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهد، اما همچنان امکان تماس با ویروس وجود دارد. از این‌رو، اقدام‌های احتیاطی بیشتر مانند مواردی که در ادامه به آنها اشاره شده است را می‌توانید مد نظر قرار دهید، به‌ویژه اگر احساس می‌کنید با علائم مرتبط با آنفلوآنزا مواجه هستید.نخستین نشانه‌های آنفلوآنزا می‌توانند شامل احساس تب، لرز، سرفه، آبریزش یا گرفتگی بینی، بدن درد، سر درد، خستگی، و استفراغ یا اسهال باشند، که دو مورد آخر در کودکان نسبت به بزرگسالان شایع‌تر هستند. اگر با یک یا تعداد بیشتری از این علائم مواجه هستید و به آنفلوآنزا مشکوک هستید، مراجعه به پزشک و پیروی از نکته‌های درمانی زیر می‌تواند به کوتاه شدن دوره بیماری کمک کند.

مصرف مایعات

آب همواره بهترین گزینه برای هیدارته نگه داشتن بدن محسوب می‌شود و به شل شدن مخاط کمک می‌کند، اما هر مایع دیگر بدون کافئین نیز می‌تواند مفید باشد. اگر از نوشیدن آب ساده خسته شده‌اید، می‌توانید آبمیوه‌های رقیق شده یا چای بدون کافئین را مد نظر قرار دهید.

خواب بیشتر

در شرایطی که به استراحت جسمانی برای غلبه بر آنفلوآنزا نیاز دارید، استراحت بیشتر مغز نیز می‌تواند به بهبودی سریع‌تر کمک کند. مطالعه‌ای نشان داد پروتئینی توسط مغز طی خواب تولید می‌شود که به تسریع بهبودی موش‌های مبتلا به آنفلوآنزا کمک کرده است.

مصرف غذاهای مقوی

اگر با غذا خوردن مشکلی ندارید، مواد غذایی که می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند را مصرف کنید. از آن جمله می‌توان به ماست، میوه‌هایی مانند بلوبری و سبزی‌هایی مانند بروکلی اشاره کرد. برای افرادی که با حالت تهوع مواجه هستند، سوپ مرغ انتخاب خوبی است. این سوپ می‌تواند به کاهش التهاب، پاکسازی مخاط اضافه، و کاهش احتقان کمک کند.

استفاده از ضدعفونی کننده‌ها

حتی زمانی که خود را از دیگران جدا کرده‌اید، احتمال اینکه دوستان و اعضای خانواده برای عیادت نزد شما بیایند، وجود دارد. قرار دادن چند بطری ضد عفونی کننده دست در نقاط مختلف خانه ایده خوبی است و دوستان و اعضای خانواده شما می‌توانند برای پیشگیری از انتقال میکروب از آنها استفاده کنند.

عدم زیاده‌روی در مصرف ویتامین‌ها

مصرف بیش از حد ویتامین‌ها می‌تواند آثار منفی به‌همراه داشته باشد. دوزهای فوق بالا از ویتامین C می‌تواند موجب اسهال شود. نتایج مطالعات درباره اینکه ویتامین C ممکن است طول دوره سرماخوردگی را کاهش دهد، یکدست نیستند و مطالعات بزرگی نیز در زمینه تاثیر آن بر آنفلوآنزا انجام نشده است.

استراحت

در صورت احساس علائم آنفلوآنزا، ورزش را کنار گذاشته و فشار بیش از حد به خود وارد نکنید. دنبال کردن روال معمول تنها موجب کم آبی بدن و وخیم‌تر شدن علائم بیماری می‌شود. به‌خاطر داشته باشید که درمانی سریع برای آنفلوآنزا وجود ندارد و افراد بسیاری پس از گذشت سه هفته نیز کاملا به شرایط عادی باز نمی‌گردند.

پرهیز از آنتی‌بیوتیک

آنتی‌بیوتیک‌ها موجب نابودی ویروس‌ها نمی‌شوند. اگرچه افراد بسیاری فکر می‌کنند که آنتی‌بیوتیک‌ها هر بیماری را درمان می‌کنند، اما این درست نیست. تجویز داروهای ضد ویروس طی ۴۸ ساعت نخست عفونت می‌تواند طول دوره آنفلوآنزا را کاهش دهد. البته در بیشتر بیماران این تنها به معنای کوتاه‌تر شدن یک روزه دوره بیماری است.

 

لغو رویدادهای اجتماعی

در صورت مواجهه با علائم آنفلوآنزا، بهتر است از حضور در محل کار، مدرسه یا هر رویداد اجتماعی دیگر پرهیز کنید. پس از فروکش کردن تب بهتر است حداقل ۲۴ ساعت با کسی در ارتباط نباشید. علائم آنفلوآنزا می‌توانند یک تا دو روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر شوند، از این رو، ممکن است حتی پیش از اینکه متوجه باشید موجب پخش شدن آن شوید.

 

نکات درمانی آنفلوآنزای خفیف

نکات درمانی آنفلوآنزای خفیف

برچسب‌ها: نکات درمانی آنفلوآنزای خفیف,

رژیم بسیار کم کالری برای چه کسانی در نظر گرفته می شود؟

 رژیم غذایی بسیار کم کالری VLCD یک برنامه کاهش وزن سریع است که در آن میزان کالری دریافتی فرد به شدت محدود شده است

رژیم غذایی بسیار کم کالری (VLCD) یک برنامه کاهش وزن سریع است که در آن میزان کالری دریافتی فرد به شدت محدود شده است. این رژیم های غذایی به عنوان بخشی از یک برنامه کاهش وزن جامع برای بیماران چاقی در نظر گرفته می شود که بدنبال کاهش وزن سریع و چشمگیر در هستند. از آنجایی که غذای مصرفی بسیار محدود و میزان کالری به حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ در روز می رسد، رژیم های بسیار کم کالری تنها باید در موارد خاص و زیر نظر پزشک توصیه و دنبال شوند.

رژیم های بسیار کم کالری برای کاهش وزن سریع در ابتدای برنامه کاهش وزن طراحی شده اند. در بیشتر موارد، شیک های پروتئین مایع یا بارهای جایگزین وعده غذایی برای یک دوره زمانی که از چند هفته تا چند ماه ادامه دارد، به جای مواد غذایی استفاده می شوند. با این وجود، برخی برنامه های رژیم بسیار کم کالری شامل پروتئین های بدون چربی، مانند ماهی و مرغ می شوند.

بارها و شیک ها مشابه نمونه های رژیمی که از یک فروشگاه خریداری می کنید، نیستند. در عوض، بارهای جایگزین وعده غذایی با فرمولی خاص تهیه می شوند تا حاوی ویتامین ها و مواد مغذی کافی برای تامین نیازهای تغذیه ای بیماران باشند.

رژیم بسیار کم کالری برای چه کسانی در نظر گرفته می شود؟

رژیم های بسیار کم کالری برای بیمارانی با شاخص توده بدنی (BMI) 30 یا بیشتر در نظر گرفته می شوند. در حالت عادی، این رژیم های غذایی برای بیمارانی با شاخص توده بدنی بین ۲۷ تا ۳۰ استفاده نمی شود، مگر این که به بیماری های مرتبط با وزن، مانند دیابت یا فشار خون بالا مبتلا باشند.

رژیم های بسیار کم کالری به طور معمول برای کودکان یا نوجوانان تجویز نمی شوند. همچنین، آنها به واسطه عوارض جانبی بالقوه، بیماری هایی که فرد به آنها مبتلاست، و/یا نیازهای دارویی معمولا برای افراد پیر مناسب نیستند.

پزشک شما درباره این که یک رژیم بسیار کم کالری برای شما مناسب است یا خیر تصمیم گیری خواهد کرد.

انتظارات کاهش وزن

یک بیمار چاق زمانی که یک رژیم بسیار کم کالری را دنبال می کند می تواند انتظار کاهش حدود ۳ تا ۵ پوند (۱٫۳ تا ۲٫۲ کیلوگرم) از وزن خود در هفته را داشته باشد. میانگین کاهش وزن برای یک رژیم بسیار کم کالری ۱۲ هسته ای حدود ۴۴ پوند (۲۰ کیلوگرم) است. این میزان کاهش وزن می تواند به طور قابل توجهی شرایط پزشکی مرتبط با چاقی، مانند دیابت، فشار خون بالا و کلسترول بالا را بهبود ببخشد.

دنبال کردن یک رژیم بسیار کم کالری در کنار حرکت به سمت یک سبک زندگی سالم، یک برنامه غذایی با کالری کنترل شده و برنامه ورزشی طی سه تا شش ماه می تواند کاهش حدود ۱۵ تا ۲۵ درصد از وزن اولیه بیمار را ممکن سازد.

با این وجود، پژوهش ها نشان داده اند که نتایج بلند مدت رژیم های بسیار کم کالری به طور قابل توجهی متفاوت هستند. در همین راستا، بازگشت وزن شایع است. ترکیب یک رژیم بسیار کم کالری با رفتار درمانی، ورزش، و پیگیری درمان ممکن است از این شرایط پیشگیری کند.

عوارض جانبی و نگرانی ها

بسیاری از بیمارانی که یک رژیم بسیار کم کالری را برای چهار تا ۱۶ هفته دنبال می کنند، عوارض جانبی مانند خستگی، یبوست، حالت تهوع یا اسهال را تجربه می کنند. این علائم معمولا طی چند هفته بهبود یافته و به ندرت بیمار را از تکمیل برنامه غذایی خود باز می دارند.

یکی از شایع ترین عوارض جانبی یک رژیم بسیار کم کالری تشکیل سنگ های صفراوی است. سنگ های صفراوی اغلب در افراد چاق، به ویژه زنان تشکیل می شوند. بروز آنها طی یک برنامه کاهش وزن سریع شایع است. پزشک ممکن است دارویی را برای پیشگیری از تشکیل سنگ های صفراوی طی برنامه کاهش وزن سریع تجویز کند.

رژیم ۹۰۰ کالری

برخی افراد که چاق نیستند یا اندکی اضافه وزن داشته و قصد دارند رژیم بگیرند، ممکن است کاهش وزن از طریق مصرف ۸۰۰ یا ۹۰۰ کالری در روز را مد نظر قرار دهند. در شرایطی که این برنامه غذایی ممکن است در کوتاه مدت موثر باشد، اما احتمالا در بلند مدت کارآمد نخواهد بود. در حقیقت، این رژیم های غذایی سالم و پایدار نیستند.

بسیاری از افرادی که رژیم گرفته و یک رژیم بسیار کم کالری – مانند رژیم ۹۰۰ کالری – را دنبال می کنند، زمانی که بسیار گرسنه می شوند، ممکن است پرخوری کنند. در نتیجه، بازگشت وزن کاهش یافته و حتی افزایش وزن بیشتر امکانپذیر است.

بر همین اساس، دنبال کردن برنامه های کاهش وزن بسیار سخت و مدها و جریان های زودگذر در زمینه کاهش وزن که شامل مصرف روزانه ۹۰۰ کالری یا کمتر می شون، به طور کلی ایده خوبی نیست. ممکن است تبلیغات رژیم های غذایی مختلفی را مشاهده کنید که حتی برخی مدعی سالم بودن نیز باشند، اما بدون تغذیه مناسب احتمالا با احساس خستگی و ابتلا یا تشدید مشکلات سلامت مواجه خواهید شد.

 

رژیم بسیار کم کالری برای چه کسانی در نظر گرفته می شود؟

 

برچسب‌ها: کالری, رژیم غذایی, پروتئین, کاهش وزن,

استفاده از مسواک انگشتی برای کودکان

 درآمدن دندان مرحله‌ای طبیعی از زندگی کودک به شمار می‌رود؛ از رویش نخستین دندان شیری یعنی ۶ ماهگی باید به حفاظت و تمیزکردن دندان‌ها توجهی ویژه معطوف داشت و تلاش کرد کودک را به اهمیت این موضوع آگاه کرد. مدیرگروه سلامت دهان و دندان علوم پزشکی شیراز گفت: تمیزنگهداشتن دندان و لثه برای کمک به رویش و سلامت دندان‌ها بسیار اهمیت دارد لذا توصیه می‌کنیم در دوران کودکی، از مسواک انگشتی استفاده شود.

شاهرخ قیصری گفت: برای استفاده صحیح از مسواک انگشتی ابتدا بهتر است دست ‌های خود را قبل از استفاده از مسواک انگشتی با آب و صابون بشوییم؛ سپس شیرخوار را در حالی که سرش به سمت بدن و پاهایش از ما دور است، قرار دهیم.

 

 

این دندانپزشک توصیه کرد: برای باز کردن دهان شیرخوار لازم است انگشت سبابه خود را به آهستگی به گونه شیرخوار فشار دهیم، مسواک انگشتی را روی انگشت اشاره قرار دهیم و به آرامی و با حرکات ملایم لثه و سطوح دندانی شیرخوار را تمیز کنیم. او با بیان اینکه برای کودکان زیر دو سال نیازی به استفاده از خمیر دندان نیست، گفت: مسواک انگشتی را بعد از استفاده باید شست و در محلی خشک و به دور از آلودگی قرار داد.قیصری اضافه کرد: استفاده از مسواک ‌های انگشتی با توجه به طراحی و نحوه استفاده از آن و همچنین کوچک بودن فضای دهان کودک، اغلب هم برای پدر و مادر و هم برای کودک، راحت‌ تر است. او ادامه داد: پدر و مادر باید در هنگام تمیز کردن دندان‌‌های شیرخوار، با هوشیاری تمام به صورت چشمی دندان‌‌ها را معاینه کنند و در صورت مشاهده هر گونه نشانه تغییر رنگ و لکه بر روی دندان، به ویژه طوق دندان ‌های پیشین که محل شایع پوسیدگی است، به دندانپزشک مراجعه کنند.مدیرگروه سلامت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: نخستین نوبت دندانپزشکی شیرخوار باید حدود شش ماهگی تا یک سالگی انجام پذیرد تا در صورت نیاز، اقدامات لازم برای پیشگیری از پوسیدگی‌های دندانی شدید، انجام گیرد.

استفاده از مسواک انگشتی برای کودکان

 

برچسب‌ها: استفاده از مسواک انگشتی برای کودکان,
بایگانی
آمار بازدید
آنلاین : 1
بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته گذشته : 34
بازدید ماه گذشته : 64
بازدید سال گذشته : 483
کل بازدید : 102834