خواص نیش زنبور عسل

 نیش زنبور عسل امروزه یک روش درمانی در طب سنتی است. خواص نیش زنبور عسل برای کاهش التهاب، درمان آرتریت و ام اس، بازسازی سیستم عصبی، تضعیف ویروس اچ آی وی و پیشگیری از سرطان موثر است. آیا تا به حال از خواص نیش زنبور عسل چیزی شنیده اید؟ یونان، چین و مصر باستان در گذشته‌های بسیار دور برای درمان بیماری‌ها از زنبور استفاده می‌کردند. آن‌ها علاوه بر نیش، از موم و عسل برای کاربرد‌های پزشکی و بعداشتی بهره می‌بردند. نیش زنبور عسل برای درمان آرتروز استفاده می‌شد. خواص محصولات ناشی از زنبور عسل افزایش گردش خون در بدن و کاهش التهاب و درد است. امروزه نیز در کشور‌های پیشرفته مانند اروپا و امریکا از نیش زنبور برای درمان استفاده می‌کنند. داروسازان نیز زهر زنبور را از بدن آن خارج کرده و برای دارو‌های مورد مصرف بکار می‌برند. در ادامه به توضیح ترکیبات، مصرات و خواص نیش زنبور عسل پرداخته می‌شود.

ترکیبات نیش زنبور عسل ۴۰ درصد از ترکیب نیش زنبور عسل از ماده شیمیایی به نام ملتین است. این ماده خاصیت ضد سرطانی، ضد میکروب و باکتری و ضد التهابی بسیار بالایی دارد. این نیش، در کنار ترکیبات دیگر، برای افزایش سیستم ایمنی بدن بسیار مفید و اثرگذار است. از ترکیبات دیگر آن می‌توان به اسید‌های آمینه، گلوکز، پروتئین اشاره کرد.

 

 

خواص نیش زنبور عسل

۱٫ تسکین آرتریت در مطالعات پزشکی و در آزمایشات مرتبط با خرگوش، زهر زنبور عسل منجر به جلوگیری آرتریت در این حیوان شد. محققین بر این باورند که زهر زنبور عسل به کمک هورمون گلوکوکورتیکوئید آرتریت را درمان می‌کند. این هورمون سبب می‌شود که التهاب کاهش یابد و بر روی التهاب اثرگذار است.

۲٫ درمان ام اس یکی از بهترین خواص نیش زنبور عسل درمان و پیشگیری از ام‌اس است. امروزه در ایالت متحده زنبور درمانی یک شیوه درمانی در طب سنتی و مکمل است که در چند سال گذشته کمک شایانی به درمان و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری ارائه کرده است. نیش زنبور با اثرگذاری بر روی سیستم‌های عصبی و اعصاب به درمان و پیشگیری از این بیماری کمک می‌کند. از جمله موارد اثربخش افزایش استقامت، کاهش خستگی و کاهش تشنج و انقباض عضلات است.

۳٫ کاهش التهاب از بین بردن ورم مفصلی یا التهاب‌های پوستی یکی دیگر از خواص نیش زنبور عسل است. ترکیبات زهر زنبور عسل خاصیت ضد التهابی دارند. ملیتین، آدولاپین موادی هستند که وقتی وارد بدن شوند موجب کاهش التهاب می‌شوند.

۴٫ تسکین درد قاعدگی محققان به صورت تجربی به این مهم دست یافتند که تزریق زیر پوستی زهر زنبور عسل موجب تسکین درد‌های دوران قاعدگی می‌شود. این سم می‌تواند برخی از نازایی‌ها که به دلیل عدم تخمک گذاری یا اختلال در تخمک گذاری زنان است، درمان کند. پژوهش‌ها این موضوع را بیان می‌کند که از بروز یائسگی زودرس جلوگیری می‌کند.

۵٫ عامل بیماری اچ آی وی را تضعیف می‌کند ترکیبات موجود در زهر زنبور عسل می‌تواند به از بین بردن ویروس اچ آی وی کمک کند و به سلول‌های اطراف آن آسیب وارد کند.

۶٫ بازسازی سیستم عصبی بازسازی و تحریک سیستم عصبی یکی دیگر از خواص نیش زنبور است. سم زنبور عسل به صورت طبیعی یا تزریق به ترمیم و بازسازی غلاف‌های میانی اعصاب که به دلایل مختلف دچار اختلال شده؛ کمک می‌کند. این سم با تحریک سیستم دفاعی و عصبی بدن به روند درمانی بیمار سرعت می‌بخشد.

۷٫ داروسازی شرکت‌های داروسازی‌های بزرگ در سراسر جهان برای ساخت پادزهر‌ها و بعضی دارو‌ها از نیش زنبور عسل استفاده می‌کنند.

۸٫ متوقف کردن رشد سلول‌های سرطانی در بدن انسان سلول‌ها بعد از مدت زمان مشخص کم کم ضعیف شده و به مرور از بین می‌روند. این سیستم (مرگ برنامه ریزی شده سلولی) نام دارد. این سیستم دارای نظم مشخصی است و سلول با برنامه‌ای خاص از بدن دفع می‌شود. حال اگر هر عاملی این روند را مختل یا سرعت آن را کند کند، احتمال ابتلا به سرطان بیشتر می‌شود. محققان در پژوهش‌های خود دریافتند که زهر نیش زنبور با تحریک روند مرگ سلول‌ها و حذف به موقع آن‌ها، می‌تواند از ابتلا به انواع بیماری سرطان پیشگیری کند. وقتی سم نیش زنبور وارد بدن می‌شود، می‌توان از حذف و دفع به موقع سلول‌ها مطمئن شد و شانس ابتلا به سرطان به صفر می‌رسد.

عوارض طبیعی نیش زنبور عسل بعد از اینکه زهر وارد بدنتان شد از علائمی، چون اختلال در خواب، خارش و گر گرفتگی نگران نباشید. از راه‌های خانگی برای تسکین محل برخورد نیش، خمیر سدر و ماست است که میزان زیاد به خارش و التهاب آن کمک می‌کند. اثر ظاهری نیش، معمولا در بیشتر بیماران بعد از ۲ روز از بین می‌رود.

مواردی که نباید از نیش زنبور به عنوان روش درمان استفاده کرد اگر آلرژی شدید دارید. اگر دیابت دارید. سل یا سیفلیس دارید. بعد از مصرف دارو‌ها و فرآورده‌های حاوی الکل مانند شربت دیفن هیدرامین و یا الکل‌هایی که برای ضدعفونی کردن هنگام دریافت تزریق به بیماری توصیه نمی‌شود؛ زیرا نیش زنبور با الکل به هیچ عنوان سازگاری ندارد. در دوران بارداری از شیوه زنبور درمانی به هیچ وجه استفاده نکنید.

خواص نیش زنبور عسل

 

از انبه و خواص آن بدانید

 از انبه و خواص آن بدانید! انبه را شاه میوه نامیده‌اند، زیرا یکی از چاق کننده‌ترین و خوشمزه‌ترین میوه‌هاست. انبه یک میوه‌ی استوایی است و انواع مختلفی دارد. مخلوط شیر و انبه به افزایش وزن بدن کمک می‌کند. دارای طبع گرم و خشک است. (اگر انبه رسیده باشد) این میوه‌ی پر کالری در درمان بسیاری از بیماری‌ها موثر است. قوای جنسی را تقویت می‌کند. دهان را خوشبو و رنگ صورت را روشن و درخشان می‌کند. ادرار آور است و یبوست را بر طرف می‌کند. سیستم هضم غذا را به خاطر داشتن مقدار زیادی اسید گالیک ضد عفونی و تمیز می‌کند. خون را تصفیه و تمیز می‌کند. موجب پایین آوردن تب بدن می‌شود و حرارت را کاهش می‌دهد. انبه سردرد، تنگی نفس و سرفه را از بین می‌برد. برای درمان بواسیر مفید است. عطش را برطرف می‌کند. از ترکیب برگ انبه با موادی دیگر یک داروی مسکن برای درد سینه و داروی خلط آور استفاده می‌کنند. انبه بسیار آرام بخش است. مغز هسته انبه، ضد اسهال است. آنتی اکسیدان‌های موجود در انبه، نقش مهمی را در پیشگیری از سرطان و بیماری‌های قلبی ایفا می‌کنند. برای تقویت دندان و لثه، دم کرده برگ درخت انبه را توصیه می‌کنند. انبه دارای ویتامین C و بتاکاروتن است، به همین دلیل یک سیستم ایمنی بسیار قوی در بدن ایجاد می‌کند. میزان بالای فیبر قابل حل، پکتین و ویتامین C موجود در آن، کاهش دهنده کلسترول مضر است. مانع از ریزش مو می‌شود. برای بهبود عملکرد سیستم تنفسی مفید است. انبه سرشار از آهن و کلسیم است. و ده‌ها خاصیت دیگر … ارزش غذایی انبه

ارزش غذایی انبه در هر ۱۰۰ گرم انبه عبارت است از:

آب: ۸۲٪ تا ۸۳٫۵٪ فیبر: ۱ تا ۲٫۳ گرم ارزش غذایی: ۵۶ تا ۷۰ کیلوکالری پروتئین: ۰٫۵ تا ۰٫۶ گرم لیپید: ۰٫۱ تا ۰٫۳ گرم کربوهیدرات: ۱۳٫۴ تا ۱۷ گرم کربوهیدرات ساده (قند): ۱۴٫۸ گرم پتاسیم: ۱ تا ۱۵۰ میلی‌گرم فسفر: ۲۲ تا ۲۵ میلی‌گرم کلسیم: ۲۰ تا ۲۲ میلی‌گرم منیزیم: ۸ تا ۹ میلی‌گرم سدیم: میلی‌گرم آهن: ۰٫۱۳ میلی‌گرم روی: ۰٫۰۴ میلی‌گرم منگنز: ۰٫۱۶ میلی‌گرم ویتامین ث: ۲۲ تا ۱۰۰ میلی‌گرم ویتامین ب۱: ۰٫۱ تا ۰٫۳۲ میلی‌گرم ویتامین ب۲: ۰٫۱ تا ۰٫۴ میلی‌گرم ویتامین ب۳: ۰٫۴ تا ۰٫۶ میلی‌گرم ویتامین ب۵: ۰٫۱۳ تا ۰٫۱۶ میلی‌گرم ویتامین ب۶: ۰٫۰۵ تا ۰٫۱۳ میلی‌گرم ویتامین ب۹: ۰٫۰۴ تا ۰٫۰۵ میلی‌گرم ویتامین ب۱۲: میلی‌گرم ویتامین آ: ۳ تا ۴٫۱۳ میلی‌گرم کاروتن: ۰٫۴۴ میلی‌گرم ویتامین ای: ۱٫۸ میلی‌گرم ویتامین کا: میلی‌گرم

 

 

 

منبع : setare.com

 

از انبه و خواص آن بدانید

 

داروی فاموتیدین‌

 در مورد فاموتیدین‌ فاموتیدین‌ برای‌ مهار تشرح‌ اسید معده‌ برای‌ پیشگیری‌ و درمان‌ زخم‌های‌ معده‌ و دوازدهه‌ و نیز بیماری‌ پس‌زنش‌ معده‌ ـ مری‌ تجویز می‌شود. فاموتیدین‌ یك‌ مسدودكننده‌ گیرنده‌ H2 (هیستامینی‌ نوع‌ دو) است‌.

 

 

چگونگی‌ مصرف‌ فاموتیدین‌ فاموتیدین‌ را می‌توان‌ با یا بدون‌ غذا با شكم‌ خالی‌ مصرف‌ كرد. معمولاً روزی‌ یك‌ یا دو نوبت‌ تجویز می‌شود. مقدار تجویزی‌ بسته‌ به‌ شكل‌های‌ دارویی‌ (كه‌ قدرت‌های‌ متفاوتی‌ دارند) و علت‌ مصرف‌ فرق‌ می‌كند. هیچگاه‌ بیشتر از مقدار تجویز شده‌ مصرف‌ نكنید. درمان‌ با فاموتیدین‌ معمولاً حدود ۸ هفته‌ ادامه‌ می‌یابد، اگرچه‌ علایم‌ شما ممكن‌ است‌ پس‌ از یك‌ یا دو هفته‌ رفع‌ شود. حتی‌ در صورت‌ احساس‌ بهبودی‌ نیز مصرف‌ دارو را ادامه‌ دهید.

در هفته‌ اول‌ یا دوم‌ اگر بازهم‌ احساس‌ درد داشتید، می‌توانید از آنتی‌اسیدها استفاده‌ كنید، البته‌ مشروط‌ به‌ اینكه‌ حداقل‌ یك‌ ساعت‌ بین‌ نوبت‌ دارویی‌ و مصرف‌ آنتی‌اسید فاصله‌ باشد. اگر دردتان‌ مجدداً عود كرد پزشكتان‌ را مطلع‌ سازید. از دستورات‌ پزشكتان‌ به‌ دقت‌ پیروی‌ كنید. اگر یك‌ نوبت‌ را فراموش‌ كردید، به‌ مجردی‌ كه‌ به‌ یاد آوردید مصرفش‌ كنید. اگر تقریباً موقع‌ نوبت‌ بعدی‌ فرا رسیده‌ است‌، نوبت‌ فراموش‌ شده‌ را رها كرده‌ به‌ برنامه‌ دارویی‌ معمولتان‌ بازگردید. مقدار دارو را دوبرابر نكنید.

 

هشدارها و عوارض‌ جانبی‌ فاموتیدین در صورت‌ بروز هر یك‌ از علایم‌ زیر فاموتیدین‌ را قطع‌ كرده‌، با پزشكتان‌ تماس‌ بگیرید:

– بثورات‌ جلدی‌.

– خس‌خس‌ سینه‌.

– تنگی‌ نفس‌.

– احساس‌ فشار در قفسه‌ سینه‌.

– گیجی‌.

– ضربان‌ قلب‌ تند یا كند.

– گلودرد.

– كبودی‌ یا خونریزی‌ غیرعادی‌.

علایم‌ زیر هم ممكن‌ است‌ رخ‌ دهند، ولی‌ فقط‌ در صورت‌ ایجاد مشكل‌ باید گزارش‌ شوند:

– یبوست‌.

– اسهال‌.

– سرگیجه‌.

– خواب‌آلودگی‌.

– تهوع‌ یا استفراغ‌.

– كاهش‌ میل‌ جنسی‌ یا تورم‌ پستان‌ها.

 

موارد احتیاط‌ برای مصرف‌ فاموتیدین‌ در صورت‌ وجود هریك‌ از موارد زیر پیش‌ از مصرف‌ فاموتیدین‌، پزشكتان‌ را مطلع‌ سازید:

– حساسیت‌ به‌ رانیتیدین‌، سایمتیدین‌، فاموتیدین‌، یا نیزاتیدین‌.

– بارداری‌ یا شیردهی‌.

– مصرف‌ داروهای‌ دیگر، به‌ ویژه‌ كتوكونازول‌ (یك‌ داروی‌ ضد قارچ‌)، داروهای‌ ضد دیابت‌ (داروهایی‌ كه‌ قند خون‌ را پایین‌ می‌آورند)، ضد انعقادهای‌ خوراكی‌ (رقیق‌ كننده‌های‌ خون‌)، داروهای‌ قلبی‌ یا پرفشاری‌ خون‌ (نیفدیپین‌، متوپرولول‌، پروكاینامید)، فنی‌توئین‌ (یك‌ داروی‌ ضد صرع‌)، یا الكل‌.

– سابقه‌ یا ابتلا به‌ بیماری‌ كبدی‌ یا كلیوی‌.

 

هنگام‌ مصرف‌ فاموتیدین‌ توصیه‌ می‌شود – به‌ طور منظم‌ به‌ پزشكتان‌ مراجعه‌ كنید تا بتواند بهبودتان‌ را زیر نظر داشته‌ باشد.

– از پزشكتان‌ در مورد خوراكی‌هایی‌ كه‌ باید در برنامه‌ غذایی‌تان‌ محدود شود راهنمایی‌ بخواهید. مثلاً نوشابه‌های‌ گازدار، قهوه‌، آسپیرین‌ و محصولات‌ تهیه‌ شده‌ از مركبات‌ ممكن‌ است‌ برای‌ معده‌ شما مضر باشند.

– فاموتیدین‌ ممكن‌ است‌ با آزمون‌های‌ پوستی‌ یا آزمون‌های‌ اندازه‌گیری‌ اسید معده‌ تداخل‌ ایجاد كند. دراین‌ مورد با پزشكتان‌ مشورت‌ كنید.

– فاموتیدین‌ را دور از دسترس‌ كودكان‌ و دور از گرما، نور مستقیم‌، و حرارت‌، مرطوب‌ نگه‌ دارید (در این‌ شرایط‌ فاموتیدین‌ فاسد می‌شود).

– فاموتیدین‌ تاریخ‌ مصرف‌ گذشته‌ را دور از دسترس‌ كودكان‌ در توالت‌ بریزید.

 

هنگام‌ مصرف‌ فاموتیدین‌ نباید – الكل‌ بنوشید.

– سیگار بكشید. سیگار تأثیر این‌ دارو را كاهش‌ می‌دهد. سیگار را ترك‌ كنید یا حداقل‌ بعد از آخرین‌ نوبت‌ مصرف‌ فاموتیدین‌ تا پایان‌ روز سیگار نكشید.

داروی فاموتیدین‌

 

خواص برگ تربچه

 خواص برگ تربچه ۱٫ تنظیم فشار خون سدیم بیش از حد و پتاسیم کم می‌تواند موجب عدم تعادل مواد معدنی و افزایش خطر ابتلا به فشار خون و همچنین بیماری‌های قلبی شود. مطالعات زیادی اثرات مثبت تربچه در مقابل فشار خون بالا را تایید کرده‌‌اند و وجود مقادیر بالای پتاسیم در برگ آن، می‌تواند در بدن میان سدیم و پتاسیم تعادل ایجاد کند و با این کار به کنترل فشار خون کمک نماید. در نتیجه، مصرف برگ تربچه می‌تواند برای بیماری‌های قلبی مانند آریتمی مفید باشد. ۲٫ درمان کم خونی به عنوان یک منبع غنی از آهن، ویتامین آ، ویتامین ث، فسفر و تیامین، برگ تربچه می‌تواند به کاهش خستگی و متعادل کردن هموگلوبین، کنترل کم خونی و فقر آهن کمک کند. در واقع، ترکیب برگ سبز تربچه با رژیم غذایی روزانه همراه با سایر مواد غذایی حاوی آهن و ویتامین ث، می‌تواند همچنین به درمان کم خونی فقر آهن در زنان باردار کمک کند. با این حال، درباره سلامت رژیم غذایی خود در طول بارداری، با پزشکتان مشورت کنید. ۳٫ تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف برگ تربچه (ترب قرمز و ترب سفید) در رژیم غذایی روزانه، با توجه به وجود ویتامین ث در آن، ممکن است در ایجاد یک سیستم ایمنی قوی نقش مفیدی داشته باشد. ویتامین ث، در تولید گلبول‌های سفید که با عفونت‌ها مبارزه می‌کنند و در بهبود بافت آسیب دیده موثر هستند، نقش مهمی ایفا می‌کند. ۴٫ خواص ضد التهابی ترکیبات خاصی که در برگ تربچه وجود دارند، دارای اثرات ضد التهابی و تسکین دهندگی درد هستند. این خاصیت ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی مفصلی مانند آرتروز و نقرس کمک کند. ۵٫ اثرات برگ تربچه بر سیستم گوارشی از آنجا که فیبر خوراکی، با افزایش حجم مدفوع و تسهیل حرکت مواد غذایی در روده، به عنوان یک ملین عمل می‌کند، یکی از خواص برگ تربچه جلوگیری از یبوست و رهایی از نفخ است. ۶٫ درمان اسکوروی ویتامین ث موجود در سبزیجات با برگ سبز، سبب کاهش علائم اسکوروی (یک بیماری ناشی از کمبود ویتامین ث) می‌شود. چرا که تحقیقات نشان می‌دهند این ویتامین، دارای خواص ضد اسکوربوتی است. ۷٫ سم زدایی برگ تربچه حاوی مواد مغذی ضروری برای بدن است. این مواد همراه با خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی برگ تربچه به سم زدایی و دفع سموم در بدن کمک می‌کنند؛ بنابراین نخوردن برگ تربچه مساوی با از دست دادن خواص زیادی است. ۸٫ دیورتیک آب برگ تربچه یک دیورتیک طبیعی است. این ماده کمک می‌کند تا سنگ‌ها کاملا حل شوند و کلیه و مثانه را کاملا پاکسازی می‌کند. این ویژگی همچنین در خود تربچه نیز وجود دارد. برگ تربچه همچنین به کاهش یبوست و نفخ نیز کمک می‌کند. ۹٫ درمان زردی از دیگر خواص برگ تربچه، کمک به درمان زردی است. برگ‌های تربچه کاملا زردی را از بین می‌برد. این برگ‌ها باید خرد شوند و آب آن‌ها از طریق یک پارچه متخلخل گرفته شود. روزانه نیم لیتر از این آب را بخورید تا زردی ناپدید شود. بسیاری از دارو‌های گیاهی برای درمان این بیماری از برگ تربچه درست شده‌اند. ۱۰٫ کبد و صفرا تربچه و برگ آن خواص زیادی برای کبد و صفرا دارند. این گیاه با تنظیم آنزیم‌ها، اسیدها، صفرا و بیلیروبین تمامی سم‌های کبد را دفع می‌نماید. همچنین برگ تربچه حاوی آنزیم‌هایی است که از زخم و عفونت در کیسه صفرا پیشگیری می‌نماید. ۱۱٫ کاهش وزن به دلیل محتویات بالای فیبر در برگ تربچه، مصرف آن زود احساس گرسنگی را از بین می‌برد و در عین حال کالری بسیار کمی به شما اضافه می‌کند؛ بنابراین مصرف آن برای کسانی که اضافه وزن دارند توصیه می‌شود. ۱۲٫ سرطان همانطور که گفتیم برگ تربچه حاوی ویتامین ث و خواص سم زدایی است. این مواد به بهبود سرطان به ویژه سرطان کلون، کلیه، روده و معده بسیار کمک می‌کنند. در کنار خواص ضد سرطانی، برگ تربچه همچنین ممکن است برای تنظیم میزان قند خون مفید باشد و به درمان دیابت کمک کند. ۱۳٫ سلامت پوست برگ تربچه حاوی ویتامین ث، فسفر، روی و برخی از ویتامین‌های بی است و همه‌ی این‌ها به بهداشت و زیبایی پوست کمک شایانی می‌کنند. برگ تربچه همچنین به عنوان یک آبرسان برای پوست عمل می‌کند. ۱۴٫ نیش حشرات برگ تربچه، حاوی خواص ضد التهابی و ضد خارش است؛ بنابراین در برابر نیش حشرات، آرام بخش مناسبی به حساب می‌آید. ۱۵٫ اشتها آور برگ تربچه حاوی ماده‌ای با نام «سولفورافن» است که به عنوان یک محرک اشتها شناخته می‌شود. این خواص در ریشه آن، یعنی خود تربچه نیز موجود هستند. ۱۶٫ رشد مو‌ها برگ تربچه، با افزایش جریان گردش خون، باعث سرعت بخشیدن به رشد مو‌ها می‌شود. ۱۷٫ اختلالات تنفسی تربچه و برگهایش، خلط را از بین می‌برد؛ بنابراین مصرف آن باعث کاهش فشار روی دستگاه تنفسی می‌شود و در زمان سرماخوردگی می‌تواند به تسکین مشکلات تنفسی کمک کند. همچنین در صورت مصرف آن همزمان با درمان بیماری‌هایی مثل برونشیت و یا آسم بهبود سرعت می‌یابد. ۱۸٫ درمان مسمومیت از آنجا که برگ تربچه، همچون یک ملین عمل می‌کند و همچنین خاصیت سم زدایی دارد، مصرف آن در زمان انواع مسمومیت‌ها باعث پاکسازی دستگاه گوارش و بهبود سریع‌تر می‌شود. ۱۹٫ درمان روماتیسم روماتیسم یکی از بیماری‌های دردناک در کل جهان است. روماتیسم تنها در درد مفاصل خلاصه نمی‌شود، بلکه التهابی که ایجاد می‌کند، بیمار را آزار می‌دهد. عصاره برگ تربچه در ترکیب با شکر و آب، یک ماده خمیر مانند تولید می‌کند که می‌توان آن را به صورت موضعی روی قسمت ملتهب قرار داد تا درد و تورم کاهش یابد. ارزش غذایی برگ تربچه ارزش غذایی هر ۲۰۰ گرم برگ تربچه به قرار زیر است: نام مقدار مواد مغذی انرژی ۵۰ کالری پروتئین ۴٫۴ گرم کربوهیدرات ۱۰٫۶ گرم فیبر خوراکی ۸ گرم چربی ۰٫۲ گرم ویتامین‌ها ویتامین B1 (تیامین) ۰٫۱۸ میلی‌گرم ویتامین B2 (ریبوفلاوین) ۰٫۳۲ میلی‌گرم ویتامین B3 (نیاسین) ۱ میلی‌گرم ویتامین B5 (پانتوسنیک اسید) ۰٫۵۲ میلی‌‌گرم ویتامین B6 ۰٫۳۶ میلی‌‌گرم ویتامین B9 ۲۸۰ میکرو گرم ویتامین C ۱۰۶ میلی‌‌گرم ویتامین K ۵۴۰ میکرو گرم ویتامین E ۷٫۶ میلی‌‌گرم ویتامین A equive. ۶۶۰ میکرو گرم مواد معدنی سدیم ۹۶ میلی‌‌گرم منیزیوم ۴۴ میلی‌‌گرم پتاسیم ۸۰۰ میلی‌‌گرم کلسیم ۵۲۰ میلی‌‌گرم منگنز ۰٫۵۴ میلی‌‌گرم آهن ۶٫۲ میلی‌‌گرم روی ۰٫۶ میلی‌‌گرم فسفر ۱۰۴ میلی‌‌گرم مس ۰٫۰۸ میلی‌‌گرم موارد مصرف برگ تربچه برگ‌های سبز تربچه اغلب به تنهایی و یا همراه با سایر سبزیجات به صورت خام یا برای درست کردن سوپ یا سایر خوراکی‌های گیاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند. غذا‌های سنتی شمال هند، «دال» و «قدی» اغلب با برگ‌های تربچه درست می‌شوند. برگ تربچه خشک شده به صورت پودر و به عنوان طعم دهنده به غذا‌های کره‌ای اضافه می‌شود. برگ تربچه تازه را می‌توان در سالاد و همراه با غذا مصرف کرد. خمیر تولید شده از ترکیب پودر برگ تربچه با شکر و آب، در اطراف مقعد برای درمان بواسیر به کار می‌رود. آب برگ تربچه دارای خواص دیورتیک است که برای درمان سنگ مثانه و زردی مفید است.

خواص برگ تربچه

 

از بین بردن چربی شکم

 اخیراً مصرف روغن نارگیل به شکل‌های مختلف بسیار رواج یافته است. اما افراد کمتری می‌دانند که ۹۰ درصد چربی این روغن از نوع چربی اشباع شده است که باعث افزایش کلسترول و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود.

برخی محققان حتی معتقدند از آنجایی که روغن نارگیل چربی بد (ال دی ال) بدن را بالا می‌برد باید از مصرف آن پرهیز کرد، اما برخی متخصصان تغذیه معتقدند این ماده برای کاهش وزن بسیار مؤثر است.

از بین بردن چربی شکم

برخی تحقیقات نشان داده‌اند روغن نارگیل برای سوختن چربی، بویژه چربی دور شکم که برای بیماری‌های قلبی خطرناک است مؤثر است. در بین دو گروه بانوان که برای یک ماه روزانه ۴۰ گرم روغن دانه سویا و روغن نارگیل مصرف کرده بودند، تنها گروه دوم چربی شکم را از دست داده‌اند. با این حال، مصرف ۴۰ گرم اسید چرب اشباع شده، کاری بی‌خطر نیست. بنابراین، بهتر است مصرف زیاد روغن نارگیل برای کاهش وزن را کنار بگذارید و آن را تنها در ۵ تا ۶ درصد کالری مصرفی در روز خود جای دهید.

سیر نگه داشتن فرد

چربی‌ها به‌طور کلی فرد را برای مدتی طولانی‌تر سیر نگه می‌دارند. از این منظر، روغن نارگیل نیز انتخاب مناسبی به نظر می‌آید. تحقیقات نشان داده است مصرف روزانه مقدار کمی از آن به بالا رفتن چربی خوب (اچ دی ال) خون کمک می‌کند. اما برای اینکه روغن نارگیل مانع از گرسنگی در طول روز شود، باید روزانه حداقل ۳۰ گرم، یعنی حدود دو برابر میزان مجاز مصرف چربی اشباع شده (۱۳ گرم در روز) از آن مصرف کرد. این کار کلسترول را بالا خواهد برد.

افزایش متابولیسم

چربی روغن نارگیل با چربی روغن‌های دیگر مثل روغن زیتون، روغن کانولا، روغن آواکادو و روغن دانه سویا ساختاری متفاوت دارد. این بدان معناست که پروسه هضم این روغن متفاوت است و در واقع با گلوکز رقابت می‌کند تا منبع اصلی تأمین انرژی بدن باشد و بدین ترتیب باعث بالا رفتن متابولیسم می‌شود. بدین ترتیب بدن شما با مصرف این روغن کالری بیشتری می‌سوزاند که انرژی سلول‌های بدن را تا ۲۴ ساعت تأمین می‌کند. اما برای اینکه روغن نارگیل تأثیر چشمگیری در افزایش متابولیسم داشته باشد باید روزانه ۸۰ گرم از آن را مصرف کرد. مصرف این حجم از هیچ نوع روغنی، بخصوص روغن‌های سرشار از چربی اشباع شده به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

از بین بردن چربی شکم با روغن نارگیل

 

صفحه قبل 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 صفحه بعد
<-blogads->